söndag 31 december 2006

sista dagen 2006

05.30 Kålabjörnen åker med norrlandståget hem till Göteborg, jag kan inte somna om så jag hänger runt på nätet och lyssnar på morgonpasset.

08.10 somnar

10.43 vaknar och pratar med Ryssen på msn

10.50 Ryssen ringer och bekräftar att hon och Rickardo kommer till Gävle efter ett besök på en fest hos Jimpas kusin ute på landet.

11.55-13.00 Gör ingenting, såsar och filar på ett blogginlägg

13.00 mamma loggar in på msn och sätter på webbkameran, ger förslag på mat jag kan bjuda Robert på. Hon är exalterad över den nya tekniken

13.49 springer till pretto-konsum där filodegen som mamma tyckte jag skulle bjuda på fanns, pretto-konsum är stängt så nu måste vi planera om middagen från noll

13.30 Robert ringer och vi börjar oja oss över vilken mat vi ska äta ikväll, hittar ett trevligt recept på kräftor och pasta men Robert tycker att det gick för lätt så han håller kvar ångesten en timme till innan vi slutligen bestämmer oss

14.30 Robert lovar att bära matkassarna om jag lovar att ha klänning

15.00 jag duschar och börjar känna mig lätt stressad, någon borde städa upp här i lägenheten

16.30 Ryssen ringer och säger att Jimpa vill följa med till Gävle (herregud, två punkare hemma hos mig på nyårsafton)

17.00 jag letar febrilt efter klänningen men den har fått ben och sprungit sin väg

17.15 Robert åker under protest själv till affären och inhandlar förnödigheterna, jag hinner inte följa med eftersom någon faktiskt måste städa lite här

17.53 fuskstädat hela lägenheten utom köket, de är svårast för det finns en mögelsituation, ska förbereda mig för mögelsaneringen med ett rök

18.00 kommer på mig själv läsa min systers kompis blogg istället för att ta det där röket

18.11 inser att ciggfiltren är slut. ringer Roberts mammas mobil eftersom Robert tappat bort sin egen, mamman är inte på samma ställe som Robert så det var inte mycket mer att göra än att önska "gott nytt" och nu måste jag själv ge mig ut på ciggfilterjakt

18.15 Robert kommer och vi går gemensamt ut och köper ciggfilter

18.30 mögelsituationen tas äntligen tag i

18.43 en kljol får tjäna som klänning. jag drar upp kjolen över tuttarna och den improviserade klänningen blir lite för kort så jag drar på ett par jeans, trotts Roberts protester

19.20 Jag ringer sushimama som sitter ensam på en tidningsredaktion någonstans i sverige, stackarn ska jobba hela natten. vi tänker på dig sushimama!!!

19.27 Jag blir hemskt förvånad över att det faktiskt är någon eller några som föjer min nyårsaftonsblogg, Robert tycker först att de är lite tragiska sen tycker han att jag är tragisk

20.00 jag får fullständigt psykbryt, Robert retas och lägger till sina kompisar på min msn. Jag blir rädd att jag sabbat kvällen ännu värre för sushmama, Robert är ju bara som en jobbig bror för mig!

20.08Robert gör maten eftersom jag inte kan slita mig från bloggen, det immar på köksfönstren eftersom Robert inte hittat fläcktknappen

20.21 sjunger med i min nya favoritlåt "where the waves breaks"

20.56 jag tror att mina nya fans är yllet och havsmannen, gör en latte till Robert och en riktigt stark till mig själv

21.05 Ryssen ringer och det låter som hon är lite på lyset, samtalet måste hastigt avslutas eftersom Jimpa förolämpat henne och nu ska hon "göra upp" säger hon. krfäftpastan var god men inte lika krämig som på bilden

21.17 Robert tjurar framför datorn och fattar inte hur folk orkar hålla på o blogga hela tiden, jag dansar i köket till "billie the vision & the dancers". Snart kommer ryssen och punkarna. börjar bli dax att ta fram finglöggen.

21.44 Dementerar nu Roberts tjurskallighet, han är inte tjurskallig, han jobbar på tv så han förstår väl inte det här med internet så bra. jag ringer till sushimama men hon svarar inte, stackarn har kanske blivit tvungen att åka ut och fotografera något

22.02 Ryssen, Rickardo och Jimpa ramlar in, stort kramkalas och husesyn. MER GLÖGG


22.23 jag måste genast dementera mera, punkarna är inga punkare de är psykobilly, men de har faktiskt tuppkam så likheten är förvillande lika. vi är ändå lite rädda jag och Robert, men vi ska nog komma överrens med dem, psykobillykillarna

22.46 Kulturkrock mellan Jimpan och Robert, helt galet hur vi (jag och Ryssen)kan utsätta våra vänner för det här.

22.58 Ryssen avslutar chokladprojektet som jag påbörjat, hon är en ängel ryssen!

Fortsättning följer allt eftersom tiden går

32 kommentarer:

Anonym sa...

Det här var spännande! *ryser*

maggan sa...

ja visst är det!

gott nytt år!

Anonym sa...

Absolut! Nu biter vi på naglarna o vår nervösa väntan på huruvida du skall få tag på cigarettfilter eller ej.

maggan sa...

Men herregud, har ni ingen fest att gå på, man kan väl inte sitta framför datorn på nyårsafton!

gå ut smäll en smällare!!!

Anonym sa...

Vad skööönt att ni fick tag på ciggpapper till sist! Trist att du inte kunde ha klänningen dock, men det blir nog jättebra med jeans också.

Vi ÄR faktiskt på fest, men festen har flyttat in i datarummet nu när vi har upptäckt din fantastiska nagelbitare till blogg. Vi är sju personer [tre par och ett femte hjul] som har vadslagning om vad som skall hända härnäst.

maggan sa...

hahaha, du de femte hjulet, jag vet att det suger! jag brukar ALLTID vara de femte hjulet.

Anonym sa...

hmmm.. robert verkar vara lite för imponerad/involverad av maggans klädval! ;-) robert har säkert en flickvän! roberts flickvän är kanske inte ens där. roberts flickvän jobbar säkert jätte jättehårt!! roberts flickvän är säkert helt ensam o övergiven utan skumpa o strass...

Anonym sa...

Vad synd att sushimama måste vara ensam den här kvällen av alla kvällar? :'(

Varför tycker Robert att vi och du är tragiska? Du skriver ju finfina vardagsnära betraktelser som förgyller vår ack så guldkantade afton. Jag tror att Robert är lite avundsjuk och känner sig en aning utanför.

Vårt femte hjul är inte så populär här på festen, han är faktiskt en jävla tråkmåns som bara tjatar om sin jävla f.d. flickvän hela tiden. Han är fan värre än mina värsta väninnor.

maggan sa...

jo Robert har en flickvän, hon helt fantastisk och vi saknar henne JÄTTEMYCKET!

Anonym sa...

Det är sorgligt att Robert inte får pussa sin flickvän på tolvslaget. Oddsen på att han ska försöka pussa dig i stället är just nu uppe i 4 gånger pengarna i vår lilla vadslagning.

Lagar Robert god mat? Eller har han beställt pizza? :)

maggan sa...

Robert gör pasta med kräftrumpor, vilka är ni, ge mig något att gå på!!!!

Anonym sa...

Vi är sex glada gamänger (och ett femte hjul, som du vet) som är i 22-27-årsåldern. Vår fest är belägen inte alltför långt ifrån Strömvallen.

Vi skall äta räkrumpor, dock utan pasta. Ni verkar ha en jättetrevlig kväll framför er! När kommer Ryssen och Jimpa?

maggan sa...

känner vi varandra?

Anonym sa...

Jag tror inte att du känner någon av oss, det skulle väl vara Jossan i så fall (men hon och Peppe har gått för att hämta whiskey, så jag kan inte fråga henne just nu). Men vad spelar det för roll, din blogg är ju fantastisk.

Dags att uppdatera snart igen tycker vi. Har du nynnat på fler låtar sedan sist?

maggan sa...

är det sant, vi känner alltså inte varandra? i den här stan känner ju alla alla!

Anonym sa...

Du vet säkert vilka vi är, i så måtto att du kanske känner igen någon/några av oss till utseendet, och kanske har snackat lite flyktigt med oss på lokal eller så? Men, nepp, vi känner inte varandra. Och litet är inte Gävle ändå.

Hur går det med maten och drickandet? Mallan gör snittar åt oss nu, den lilla hushållerskan. (Det är bara jag som är tjej nog att hålla mig borta från köket.)

Anonym sa...

Robert verkar vara av det tjurigare slaget, är han en sådan där premenstruell gosse?

Vi dricker Jaktglögg och Jameson, samt diverse överblivna julöl.

Anonym sa...

Folk som är anställda på TV tenderar att vara ett uns griniga och teknikfientliga (förutom då det gäller just TV-relaterad sådan förstås), men det är väl Oidipuskomplexet som talar för det mesta.

Vore ju rackarns trist för sushimama om hon tvangs ut i nyårsnatten och fotografera små ungjävlar som smäller av raketer och annat skräp. Vi dricker en busgrogg och höjer våra immade glas åt henne.

Yllet sa...

OKEJ NU 22.10 har vi läst bloggen och skrattat gott!!! Du börjar bli riktigt duktig på att skriva. men vem faan är Robert, jovisst vi vet det riktiga namnet, men vilken av dom????
Puss o kram Yllet och Havsmannen

Anonym sa...

Har Ryssen och Jimpa rökt fredspipa och grävt ner stridsyxan nu? Vore förjävla surt om de tog med sig sängkammargrälet till Er fest.

Dricker ni inte något annat än glögg förresten? Vi skall skåla i Äkta punkchampagne (hembränt, samarin, äppeljuice, och glasens kanter dekorerade med krossade bitar av Treo Comp) vid tolvslaget.

Anonym sa...

Psychobilly, det är väl H&M-varianten av punk? Ni kommer nog överens skall du se, deras skall är långt värre än deras bett. *Voff*

Berätta lite mer detaljerat om vad som sker på festen: vad händer? vem gör vad med vem? hur mycket dricks det? är någon stenad, packad full och hög? Fan, jag är brud, jag gillar ju invecklade intriger, damn it!

Här har det gått så långt så att Peppe har nickat till, ja, han sover nog mer eller mindre nu. Jossan har gömt undan hans whiskey så att han inte skall få i sig än mer alkohol, det femte hjulet har gått hem och ingen är gladare än jag. Jag tjuvröker i datarummet, orkar fan inte gå ut.

Anonym sa...

Men, Maggan, nu får du vara mer specifik beträffande de där kulturkrockarna du snackar om. Exakt vad har hänt, och varför? Och vad fasen innebär chokladprojektet?

Peppe är förresten helt däckad. Pillan och Jonte är snuskigt intima och min så kallade pojkvän envisas med att spy. Festen börjar arta sig.

Anonym sa...

Nu får du allt ta och uppdatera Maggan. Det är väl inte så illa att ni ser på Jan Malmsjö?

Anonym sa...

Nu är det visst nytt jävla år, inte särskilt gott, men ändå. Peppe är vaken, men brutalt borta i skallen. Jossan jävlas (med rätta) med honom mest hela tiden (hon har bl.a. spetsat hans whisky med lite vitt... ja, hon skiter i om han totalkvaddar nu).

Skall ni ut på stan nu?

Anonym sa...

Maggan, kom igen nu bruden! Vi vill veta om psykobillygossarna har hamnat i slagsmål med TV-Robban än? Vi har satsat pengar ju.

Anonym sa...

Jag kan förtälja att Peppe fått en flatsmäll mitt på käften av Jossan (sen somnade han igen), efter att ha tagit Pillan på bröstet. (Jag själv tycker förstås bara att allt är skitkul.)

Händer det något slaskigt hos er?

Anonym sa...

Har du bangat, Maggan? Har Robert försökt sig på att skinka än? Giv oss detaljer.

maggan sa...

håll ut kära läsare, stort drama med kam i ryssknä har skett men jag jobbar på uppdateringen!!!

PUSS på min tremänningsprinsessa

Anonym sa...

Vasaaa!! Vad har hänt baby? Nu måste vi få veta så vi kan hitta på nya prylar att slå vad om. Det här blir ju bara mer och mer nervkittlande.

Anonym sa...

Min vän,

Önskar Dig ett underbart 2007, i många härliga färger, former och harmoniska flöden:-))- på många sätt!!!

Kramisar hälsar storasyrran i norr!

PS//Kul att läsa dina bloggar. Tittar alltid till dig mellan varven, även om mina kommentarer är få. :-)

Anonym sa...

Maggan, nu är det dags att hosta upp sanningen, hur obekväm den vara månde, vi behöver verkligen få veta! Inte är väl festen slut redan?

Hos oss är det livat värre: Peppe har vaknat till liv och är på något efterblivet danshumör, det femte hjulet har ringt och bölat i telefonen, Jossan går runt i underkläderna och är allmänt erotisk. Jag håller mig dock någorlunda upprätt, trots min högst okvinnliga ranson alkohol.

Mattias Rosén sa...

Vem är den där Ryssen?? Jag är bra nyfiken!