torsdag 14 december 2006

maggans tisdag

En dag visade Maggans mamma henne en bok som handlade om feng shui, Maggan började läsa boken och när hon läst ut den började hon länsa biblioteket på andra böcker i ämnet (fanns inte så många så detta gick relativt snabbt). Eftersom Maggan har sina stora ambitioner så anmälde hon sig till en konsult utbildning i feng shui. Utbildningen skedde på distans med undantag för en weekend ute i skogen var femte vecka. Det upplägget gav Maggan gott om tid för att dricka kaffe, prata i telefonen med Ryssen samt ligga på soffan och titta på amerikanska tv-serier.
Imorgon ska Maggan ut i den där skogen för att redovisa och lära sig mer om feng shui. Imorse slog det Maggan att hon inte är klar med alla hemuppgifterna. PANIK. Maggan gråter och skriker för ambitionerna är ju så stora. Efter en stunds total hysteri lyckas ändå Maggan plita ner en prioriteringslista, en sak i taget så ska nog allt gå bra…..
Med Guds hjälp blir Maggan faktiskt klar med alla hemuppgifterna utom den att läsa en bok (den ska hon turboläsa på tåget imorgon). Nästa punkt på prioriteringslistan är packningen, det blir en enkel match tänker Maggan. Men när Maggan börjar packa upptäcker hon att hon plötsligt blivit tjock, jo hon har blivit kanonfet sedan igår. Alternativt har kläderna krympt, det blir hursomhelst PANIK. Hon bestämmer sig för att springa ner på stan och köpa något som inte får henne att se ut som ett berg av kött (ja de där tog jag från Bosse Ringholms uttalande om 40-talisterna). 160 kronor senare står hon utanför sin dörr, den är låst eftersom Jakob (Jakob är Maggans kombo, alltså sambos utan sexuellt umgänge med varandra) gått ut under tiden som Maggan stod på H&M och tramsade. Maggan har nycklarna kvar i lägenheten tillsammans med mobilen som i vanliga fall brukar följa precis överallt.
Nu har Maggan ett gäng val.
gå på kvarterskrogen och försöka bli jättefull.
lägga sig i fosterställning utanför dörren för att bli hittad av snygga grannen.
försöka bryta sig in på pappas jobb och berätta för honom vilken dålig ide det var att befrukta mamma på 80-talet.
ta en promenad och tänka på vad mycket roligt material det blev till bloggen.
Med Gus närvaro och vägledning valde Maggan nummer 4, en timme senare kom Jakob hem och låste inte bara upp dörren, han bjöd då på en underbar kikärtsgryta. Maggan fick tillbaka sin normala vikt och packningen är i det närmaste fullbordad.
På återseende nästa vecka med nytt material.
Hej då.

Inga kommentarer: