fredag 22 december 2006

julklapparna 2006

Bakrund till julklappsbestyren 2006
Familjen hade i all oenighet bestämt att vi i år inte skulle köpa några julklappar till varandra, det betyder att jag endast ska köpa klappar till Jakob och Ryssen den här julen.

Utgångsläget två dagar före jul
Jag är på ett helt uruselt humör, mitt inre spottar och svär och mitt yttre ser ut som en mulen måndag i mars. Jakob frågar hur jag mår och jag grymtar något om att jag från djupet av hjärtat tycker att folk är jävligt dumma i huvudet.

Julklappshandlingen
Jag har fortfarande julklappar kvar att handla så jag går ner på stan, försöker affirmera blommor i huvudet för att bli mindre fientlig inför världen. Ska ha ett handsfree till Ryssens telefon (för de här med strålning och så). Står på Claes Ohlson och hittar tillslut rätt i handfreedjungeln, på vägen till kassan stannar jag vid en hylla med dvd-filmer, tänk va bra om jag kunde hitta en film till Jakob, då är jag ju liksom klar med julklappsbestyren sen! Ska precis konstatera att Claes Ohlson bara har skitfilmer när jag fiskar upp ”falling down” med Michael Douglas, värsta bra filmen till Ryssen! Har hon sett den så älskar hon den säkert och har hon inte sett den så måste hon bara se den. Jag går till kassan och jag betalar. När jag går ut ur affären så tittat jag på vad jag har köpt, varför köpte jag den här filmen? Okej att den var billig men varför köpte jag den? Varför vill jag att Ryssen ska se den här filmen? Jag inser att jag inte alls tänkte på Ryssen när jag beslutade mig för att köpa den, jag tänkte på mig. Michael Douglas spelar en roll som kunde ha varit jag, filmen ger en exakt beskrivning på hur jag känner mig. Jag håller på att greppet, jag köper saker till mig själv istället för mina vänner och jag känner ett sug efter brutalt våld och vapen. Jag försöker acceptera detta, alla blir väl lite tokiga så här kring jul med all stress och så. Återgår till att affirmera blommor i huvudet och tar mig in på Åhléns för att hitta något till Jakob. Hamnar på skivavdelningen och tänker att en skiva vore helt perfekt. Men vad lyssnar människan på då? Vilken bristfällig kompis jag är, jag vet ju inte vad han gillar för musik. Jo men vänta nu, han lyssnar ju typ på jazz. Jag vet inget om jazz fast jag bor med en jazzfantast, är jag en ouppmärksam person som inte intresserar mig för mina medmänniskor? Åhh va jobbigt det är med inre kriser när man julhandlar! Genom den inre krisen får jag syn på en konsert-dvd med Mötley Crue, jag MÅSTE köpa den här till Ryssen! Nu handlar det faktiskt inte om mig, hela våren och sommaren (2005) tjatade hon på mig att jag skulle följa med och se dem på Sweden rock. Jag vet att hon ville vara där och hon kommer att älska den här! Men då kan hon ju inte få den andra filmen också, ska jag ge den till Jakob då? I ungefär två minuter försöker jag tyst argumentera för varför Jakob skulle uppskatta ”falling down”, det går inte alls bra. Han har med största sannolikhet redan sett den och han tyckte med ännu större sannolikhet inte att den var särskilt bra. Nu är jag så sjukt trött på det här juklappsbestyren, går till underklädesavdelningen och tar de blommigaste kalsongerna som någonsin tillverkats. Ja jag vet att det är inte så roligt nu eftersom jag skrev om det i bloggen för några dagar sedan men jag orkar inte bry mig mer.

Summering
Nu har jag kommit hem, druckit en latte och ett par koppar te. Mår prima ballerina och summerar julklappsinköpen.

Ryssens julklappar 2006
*Lila satinlakan, tänkte sälja in dem som att ”satin är ju bra för huden och du gillar ju hudvård”. Den egentliga orsaken är att hon har väldigt glest i linneskåpet, sist jag var där så fick jag sova i hennes brors lakan. ”han har bara sovit i dem en natt”, ”min bror är jätteren, jag har tvättat honom själv hahaha” .
*Handsfree till mobilen, ja hon får faktiskt skylla sig själv som valde en feng shui konsult till bästis. Själv var jag smart och valde en make up artist!
*Dvd med Mötley Crue, man måste själv se henne dansa på bardisken till ”GirlsGirlsGirls” för att förstå hur perfekt den här julklappen är.

Jakobs juklappar 2006
*Tre stycken tesilar, jag har nött ut hans gamla så det kändes inte mer än rätt.
*Pyamasbyxor, enda julklappen som jag tänkt igenom lite.
*Blommiga kalsonger, det är ju lite roligt med blommigt på män.
*Våldsam film med Michael Douglas, tänkte sälja in den som ”om du ser den här filmen så kanske du förstår dig på mig lite bättre”

2 kommentarer:

Ida sa...

Hej Emelie,
du kanske minns mig. Ida. Från Sjövik.

Puss

jakob sa...

du, stort tack för julklapparna. kalsongerna var väldigt blommiga och fina ...Mysan ser fram emot att se dem på mig. filmen har jag helt riktigt redan sett, men jag tyckte faktiskt den var bra (ärligt) och ser fram emot att se den med dig. tesilarna var det som sagt inte mer än rätt att jag fick. kram på dig. ses snart.