lördag 30 december 2006

julen är bäst med strumpor

Min familj, familjen Harkström har ett obotligt behov av att fira jul på alternativa vis. Vi har gjort det i skogen, stugan, i ensamhet, utan julbord, med ”fångarna på fortet” tema osv. Den ena iden har varit fantasifullare än den andra men det här året tar priset! Inga julklappar, INGA JULKLAPPAR. Det var inte min ide men jag älskade och stöttade den starkt, tills vi sitter där på julafton, utan julklappar. Jag trodde verkligen inte att jag skulle sakna dem men jag nu vill jag ha pappas omsorgsfullt utvalda vhs-band och verktygsbälte från Claes Ohlsson. Jag vill ha mina tio små paket med en strumpa i varje för att sedan pussla ihop dem till fem par strumpor som är två storlekar för stora. Jag vill ha mitt godis som min bror i panik sprang och köpte på Ica på julaftonsförmiddagen.

Det handlar nog egentligen inte om sakerna för jag har fått julklappar av mormor och morfar och andra viktiga personer. Saknar att föreställa mig hur mamma gå runt på Åhléns och ser de där strumporna. Hon tänker ”ja men de där var ju rosa, de tycker Maggan om. Bäst att ta storlek 38-40, de krymper kanske och hellre för stora än för små”. Så köper hon strumporna och på kvällen den 23 december står mamma och pappa och tittar på barnens alla julklappar, de ser så lite ut. De bestämmer sig för att skoja till det och slår in en strumpa i ett eget paket, vipps har det blivit många små paket som kommer att ta tid att öppna. På julafton när det är dags för paketöppning så säger mamma ”de är inte så mycket, ni får inte bli besvikna nu”, vi blir aldrig besvikna, vi råkar ha levt med er i hela våra liv så vi vet ganska precis hur många och hur stora julklappar vi kommer få. Julklapparna delas ut och mamma börjar fnissa, sen skrattar pappa och sen skrattar mamma så tårarna sprutar. Vi barn sitter där och flinar när vi öppnar paketen innehållande vhs-band och strumpor.

Snälla familjen, nästa jul kan vi väl göra det, ge varandra julklappar och visa kärlek på ett helt oalternativt vis.

2 kommentarer:

jakob sa...

jag och Mysan skrattar så vi kiknar. underbart inlägg!

sushimama sa...

jag har nog missta detta inlägg.. ha ha.. ni verkar i alla fall ha roligt på era julaftnar. men klappar måste ni ju ha, det får ni återinföra på dagordningen hos fam harkström!