torsdag 21 december 2006

samtal om män

En regning höstkväll i oktober följde en mamma sin dotter till bussen och mellan regndropparna utspelar sig denna konversation.


Maggan – Du mamma vet du en grej?

Mamma – Nej vad då mitt barn?

Maggan – Jag tycker att män i trettioårsåldern är ganska attraktiva och trevliga.

Mamma – mhmm

Maggan – Ja men förut tyckte jag ju att alla över tjugofem var gamla slusk, håller jag själv på att bli gammal nu eller har jag utvecklat någon slags fetisch för äldre män?

Mamma – Gumman, om jag ska vara helt ärlig så tror jag att du behöver en man i trettioårsåldern.

Maggan – Va? Varför då? Du tycker att jag är gammal och pervers eller hur?

Mamma – Nja, jag tror att om du ska ha en man så ska han vara trygg, mogen och stabil. Mäns mognad kommer ofta, inte alltid men ofta med åldern.

Maggan – Vadå varför ska jag ha en mogen och stabil man? För att balansera min egen ambivalenta ”uppe i de blå personlighet” hahaha?

Mamma – mhmm precis

Maggan – Mamma du har nog rätt, men det absolut bästa måste ju ändå vara att inte ha någon man utan att fortsätta nöta på dig och Ryssen.

Mamma – (suckar diskret) Ja det är klart men någon gång i framtiden kanske du skulle vilja skaffa dig ett liv där jag inte spelar huvudrollen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

аткнультись ат нашаво фуздерланду

maggan sa...

Okej, grejen är den här, jag kan inte ryska! Min vän Ryssen kan men just nu är hon inte anträffbar, så hon kan inte översätta åt mig. jag har ingen aning om vad du har skrivit men jag hoppas det är ngt snällt för jag låter det stå kvar.......

bonanza kid sa...

skönt att man inte är helt fel när man kommer upp i min ålder!

Anonym sa...

Klart du ska ha en man över 30, de är ju de bästa!/Kajsa