fredag 15 december 2006

bögprylen

Maggan funderar lite på nästa blogginlägg, hon tänkte skriva om Jakobs fina tv och att han minsann inte alls är någon prylbög bara för att han har en bang&olufsen. Undrar om det finns någon bög som skulle ta illa vid sig av ordet ”prylbög”? Hon vill ju inte stöta sig med folk och speciellt inte med bögar. Maggan är ju själv en smula homofil och hon skulle vara det helhjärtat om det inte var så att hon får svår handsvett, tunghäfta och nervösa ryckningar i benen när stiliga karlar pratar med henne. Hon ringer till genbanken för att finna på råd, Pappa svarar.

M – Hej pappa!
P – Hej Maggan!
M – Tror du att en bög kan ta illa upp om man använder ordet ”prylbög”?
P (med sin mjukaste faderliga men uppfostrande röst) – Men Maggan det är ju inget fel på att vara homosexuell!
M – nej pappa, jag vet, jag menar att om jag skulle kalla dig för prylbög och en bög hörde det, tror du då att han, bögen alltså. Skulle kunna ta illa upp för att jag använder ordet bög på ett lite nedlåtande sätt?
P – Nej det är inget fel, du får kalla mig bög om du vill, det gör inget, jag tar inte illa upp! Det är ju inget fel med att vara bög!!!
M – Nej precis så jag vill ju inte att någon bög ska bli ledsen för att jag använder ordet prylbög!

Maggan ber Pappa lämna över luren till Mamma.

M – Mamma, tror du att en bög kan ta illa upp om man använder ordet prylbög?
Mam – Nej, nej, nej. Det går nog bra, använd det ordet, om bögen tar illa upp så värderar han att ordet prylbög är något negativt och vem har sagt att det är negativt att vara prylbög?
M – ja men det är ju negativt att vara prylbög!
Mam – nej det behöver det väl inte vara, när vi ändå är inne på ämnet gumman! Vet du vad som hände på jobbet? Jo jag satt och slog upp ord som jag skulle lära ut på teckenspråk, hela tiden fick jag upp ord som samlag, fitta osv. såna ord kan jag ju inte lära ut (mamma är förskolelärare) och så fick jag upp ”lesbisk”, gick in i personalrummet och visade kollegorna hur man säger lesbisk på teckenspråk, de skrattade och sa att de skulle visa Gerd tecknet. Jag fattade ingenting och sen förstod jag att Gerd på mitt jobb är lesbisk!

5 kommentarer:

ryssen sa...

heheheheh
jag skrattar så jag dööööööör

Anonym sa...

Det här är det roligaste konversationen jag har läst på år och dar!! Man önskar att man fick vara osynlig och lyssna på det... :)

Kajsa (bokajsa@yahoo.com) sa...

Det är jag som är anonymous alltså... :P

maggan sa...

Hej Kajsa!
va kul att du tittar in på min lilla blogg.

Kajsa sa...

Visst är det :). Vi borde ses någon dag, jag är ju Gävlebo nu sörru!