onsdag 18 april 2007

Mitt feng shui hem del 1

Lite blygt och förläget har jag nu ändå den stora glädjen att presentera första delen av en serie i okänt antal delar.

Mitt feng shui hem
första delen

Det finns ingen perfekt feng shui bostad så det gäller att ha klart för sig vad man prioriterar och vilka negativa saker man har möjlighet att åtgärda.

När jag började leta efter en ny bostad så var det viktigaste för mig att lägenheten hade en ”hel” form. Just nu bor jag i en L-formad lägenhet vilket försvårar för chi (energin) att röra sig på ett behagligt sätt. I feng shui ser man sitt hem som en förlängning av sig själv, röriga och onaturliga former i planlösningen kan lätt göra att man känner sig virrig och obalanserad.

När jag hittat en bostad med rektangulär och alltså ”hel” form så är nästa steg att utforska omgivningen runt lägenheten. Det verkar kanske konstigt att detta spelar så stor roll men den kringliggande miljön kan jag inte åtgärda och den påverkar i allra högsta grad mig och min bostad. Omgivningen har ganska bra feng shui, inga vassa hörn pekar mot min lägenhet och chi har ett lugnt flöde i bostadsområdet. Egentligen borde jag nog ha varit mer noggrann här, promenerat runt länge och ”smakat” mer på atmosfären. Men nu är jag en mycket otålig person som hellre tar beslut än funderar på det…

En annan viktig sak var våningsplanet. Jag behöver ”jordas” (komma ner på jorden, känna mina rötter, slå mig till ro, hitta trygghet) och detta är naturligtvis lättare ju närmre marken man bor. Lägenheten jag hittat ligger på bottenvåningen och det finns bara en våning till över mig. Bor man långt ner i ett väldigt högt hus så kan man lätt känna sig ”nedtyngd” så ur den aspekten är den här lägenheten ett kap!

(Respons på det här inlägget mottages tacksamt! Har jag förklarat något otydligt eller är feng shui nu i ditt huvud glasklart osv.)

Fortsättning följer…..

3 kommentarer:

Ida sa...

Är det överhuvudtaget möjligt att inreda min nya fina etta på sexton kvadratmeter feng shui?

blorre sa...

Det är inte glasklart, men det betyder inte att du har förklarat otydligt. Det är jag som fattar otydligt. Väntar på fortsättningen.

maggan sa...

ida - JA! ring så kommer jag som ett skott!!!

blorre - mmm, ok. hoppas det klarnar!