måndag 15 januari 2007

underbara GI-värld

Det ligger i luften, den osäkra övergången till en ny vecka och kanske ett nytt sundare liv.
För det är på måndagarna vi tänker att vi ska börja, ta trapporna istället för hissen och dricka grönt te istället för de där kaffet som känns som spik i magen. Känns det bra med måndag? Nej, det är för långt kvar till lördag men på onsdag känns det nog bättre. Vi borde väl inte klaga, tänk på den tiden när man hade sex dagars arbetsvecka! Herregud, hur orkade folk? Och hur höll de sig i trim? Jag menar vi vet ju nu att det inte är fettet som är boven, de är ju sockret och tack vare GI-metoden kan vi nu alla börja våra nya sundare sockerfria liv på måndagar. Nej vi borde faktiskt inte klaga, nu har vi ju en hel helg att laga läckra men lätta GI-rätter på. Men först är det måndag och jag ska banne mig ta trapporna istället för hissen imorgon. På onsdag känns det nog bättre och sen blir det helg och då ska vi prova något av de nya GI-recepten som medföljer utan extra kostnad i något av de trevliga livstilsmagasinen som vi köper på söndagarna för att få inspiration till det nya sunda livet som börjar på måndag. Det måste ha känts lite meningslöst förr, bara ledig på söndagar och ingen vettig mathållning som hjälpte dem att gå ner i vikt. Varför klagar vi egentligen, vi har det ju så bra. Vi kan ju titta på let´s dance, åka till Ikea och äta nyttig mat. För det är ju de små sakerna som gör tillvaron meningsfull, eller hur. Ett kilo lättare, en vettig fredagsunderhållning på TV och en soffa som är så billig att vi utan dåligt samvete kan köpa en ny om fem år. Imorgon är det måndag och när jag tar trapporna istället för hissen då ska jag tänka på hur bra vi har det här på tjugohundratalet, bli lite tacksam och välja glädje. Det är snart onsdag igen och då är det inte långt kvar till lördag och en läcker men lätt GI-rätt.

3 kommentarer:

Märta sa...

Åh, jag tyckte jättemycket om detta inlägg. Det kändes väldigt Jonas Gardell formulerat över det. (Antagligen tänkte du inte på det själv och det jag egentligen försöker få fram är att inlägget är superb!)

maggan sa...

hahaha, jag tänkte att det skulle bli lite "Fredrik Lindströmigt" men sen tyckte jag att det blev för bittert för Fredrik Lindström. Lika bra för man vill ju inte göra något som redan är gjort tänkte jag och somnade gott. Men idag slog det mig att det här inlägget är såååå redan gjort, av tusentals skribenter som är lika bittra som jag...........
men jag skiter i om det är gjort, man kan ju inte vara först med allt jämt ju.

Märta sa...

Sant sant. Mycket bra ändå. Jag måste säga att det bittra sätter en liten extra krydda i det.
Och har du lust 'så går en dag från våra liv och kommer aldrig åter' av Gardell? Det var anyway den känslan jag fick över inlägget om du inte kunde associerar det på något vis..

kram.