fredag 23 februari 2007

ta 3 betala för 2

Skulle köpa schampo, hamnade på Lindex och känner ett skrikande behov efter strumpbyxor. Behöver jag inte såna där tjocka, varma som man kan ha nu när minusgraderna envisas? Jo jag behöver dem och jag hittar även ett par knästrumpor som jag kan ha över strumpbyxorna när jag ska ta långa promenader i minusgraderna, för jag ska ju börja promenera nu, måste bara ha den här nödvändiga utrustningen först.

När jag går mot kassan ser jag en skylt, ta-3-betala-för-2, gäller alla damstrumpor. I en låda till vänster ligger de, fyra par helt vanliga svarta strumpor. De är hopbuntade så de räknas som ett men sanningen är ju att jag får åtta helt vanliga svarta strumpor. ÄNTLIGEN, nu slipper jag be Madeläne sno strumpor ur mammas garderob åt mig. Nu behöver jag inte ”låna” Ryssens strumpor två månader i taget, nu behöver jag inte hävda att det finns någon mening med att se ut som Pippi Långstrump när jag tvingas gå med omaka strumpor dagarna innan jag har tid i tvättstugan. Fyra par helt vanliga svarta strumpor plus den ensamma svarta jag redan har betyder att jag har nio strumpor, till en början har jag nu flera dagars strumpor och sedan när jag tappar bort några så gör inte det så mycket för jag har flera stycken kvar! Lyckan är total, tack Lindex.

Nu kanske ni undrar varför jag inte köper helt vanliga svarta stumpor om jag nu behöver det, varför inte bara köpa vanliga strumpor istället för tjocka strumpbyxor och knästrumpor, de behöver man ju faktiskt inte lika mycket som vanliga strumpor. För mig är det ungefär som hård ost.

När man flyttar hemifrån så inser man hur dyrt det är med hård ost, man vänjer sig av med den, prioriterar bort den fast den egentligen ingår i den vanliga svenska matkassen. Man glömmer nästan att det finns hård ost sen är man hos någon som är lite mer vuxen, får en macka med hård ost på och så minns man om hur gott det är med ost. Nästa gång man handlar så står man där framför ostdisken och tänker att man ska köpa sig en ost, man kollar in priset och prioriterar, för så gott som det är dyrt är det faktiskt inte!

Så är det med vanliga strumpor, jag prioriterar bort dem. Vanliga strumpor är inte så roliga att man kan betala för dem men när de kommer med på köpet, då vet glädjen inga gränser!

4 kommentarer:

Kajsa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
maggan sa...

kajsa - jsg tog bort din kommentar för att alla sluskar nu inte börjar maila dig......
men jag har addat dig så nu ser vi till att styra upp cosmon/fikan snart!!
kram kram

Kajsa sa...

Tack :)

Anonym sa...

Kajsa köper alltid små söta prickiga eller randiga tjejstrumpor med konstiga färger. Tänk att nästan inget tyg alls kan kosta så mycket. Det kanske är samma grej med ost? Ost består ju mest av hål... Men det är så himla gott så det spelar ingen roll. / M