fredag 9 februari 2007

hos mig

Om du har varit hemma hos mig så har du antingen våldgästat mig eller så står vi varandra ganska nära, förmodligen en blandning av båda för man brukar ju inte våldgästa folk man inte känner så väl och jag brukar in i det längsta undvika att ta hem folk även om det handlar om någon så ofarlig person som Ryssen, Robert eller Kerstin. Det finns många anledningar till att jag inte håller på med det här att bjuda hem folk, mitt rum är nästan alltid stökigt, folk undrar alltid vad som är feng shuiat och de blir så olyckliga när jag berättar att det bara är skrivbordets placering. Men den största anledningen är att jag verkligen hatar att vara värdinna! Det spelar liksom ingen roll hur nära vänner man är för om vi hänger hos mig så är det ju jag som måste veta var teskedarna är och det är jag som måste ombesörja att det finns toapapper på toan. Jag blir så trött av att vara i mitt eget hem utan att kunna slappna av för att min gäst kanske sitter där och är hungrig och bara väntar på att jag ska fråga om hon vill ha mat. När det då och då ändå kommer hit folk så brukar jag nervöst fråga om de vill ha kaffe, för det här med kaffe det kan jag ju i alla fall riktigt bra. De flesta tackar ja men en del vill bara ha te och den värsta typen vill ha bryggkaffe, herregud jag har ju ingen kaffebryggare. Jag försöker förklara espressons underbara arom och när de ser hur besvärad jag blir så brukar de låta sig övertalas. Sen dricker de plågat espresson som de egentligen inte alls tycker om. Så snälla människor, om ni nu måste komma hem till mig, lär er först att njuta av en espresso eller latte för annars vet jag inte hur jag ens ska kunna tycka det är lite att ha er här.

6 kommentarer:

Ida sa...

Du får väldigt gärna bjuda mig på espresso någon gång. Espresso vinner över blaskigt bryggkaffe ALLA GÅNGER!

x

maggan sa...

ida - ahh det låter som en plan!
har hört att du nu bor i en stad nära mig, kanske skulle vi värma upp med en kaffe på ett av din nya stads alla fik?!

bonanza kid sa...

espresso är bäst, och det är lyxigt att ha en espressomaskin hemma! skummar du mjölken till en kvalitativ macchiato så är jag din.

maggan sa...

bonanza kid - tyvärr har jag ingen sån där dyr och glänsande maskin, har en moccabryggare men även en skumgrej som ger ett underbart fluffigt skum, ingen fånig lattevisp med batterier i uten an annan seriösare pryl, blir nästan som på riktigt......

Ida sa...

Det låter alldeles ypperligt. Slå en signal nästa gång du styr kosan hitåt.


x

Anonym sa...

Espresso eller bryggkaffe? Syfilis eller gonorré? Pest eller kolera? Jag kan ta med te när jag och Kajsa hälsar på nån gång, Kajsa dricker säkert gärna latte eller espresso. OK?