tisdag 13 februari 2007

17

Kom för sent till skolan, blev vansinnig på en tjej i klassen när vi diskuterade homosexuellas rätt till adoption. Lunchen blev yttligare en katastrof och till allt detta har jag hela dagen haft en jävla huvudvärk. Men sen kom Madeläne med perspektiv, tjejen är 17 år. Kommer ni ihåg hur det var att vara 17? Att behöva vara tonåring är egentligen helt orimligt. Man går på gymnasiet, något slags mellanting mellan eget ansvar och allmänt tvång. Vad är det för märklig institution egentligen, vilken linje man än väljer så måste man ändå läsa en jävla massa matte. Ibland tänker jag på hur skitsnygg Madeläne är men det gör inte hon, för som de flesta skitsnygga sjuttonåringar så förstår hon ju inte det, hur snygg hon är. Och det värsta av allt, att BO MED FÖRÄLDRARNA. Jag blir så tacksam för att jag har hängbröst och räkningar när jag tänker på hur det är att vara 17.

4 kommentarer:

bonanza kid sa...

ja fy fan, jag föredrar helt klart mina hängbröst och räkningar framför att vara 17 igen.

rymdvarelse sa...

Haha, precis! Fy 17.

Anonym sa...

"Det är skönt att bli gammal, att vara ung var för djävligt" - fast jag tycker det var helt okej att vara 17. Kanske för att jag älskade matte? Skolämnet alltså, inte en kvinnlig hund- eller kattägare. *skrattar nördigt åt mitt eget skämt* / M

77 sa...

Jag brukar säga till skolbarnen att dom ska ta till vara på skoltiden, då kan man faktiskt skolka lite ibland, och vara ganska fri. Det går fan inte att skolka när man jobbar. Dom fattar verkligen inte hur priviligierade dom är.