måndag 19 februari 2007

halv rökfri dag

10.23
Maggan vaknar och inser att lektionen börjar om 2 minuter. Jävla skit!
Hon springer inte, rusar inte till skolan utan sjunker ned som en sten på en stol vid köksbordet. Jakob påminner henne om att hans kompis med bäbis kommer på lunch vid tolv.

11.00
Maggan pillar med något som ska kallas för frukost men det enda hon tänker på är hur gärna hon skulle vilja röka. Jakob säger att kompisen och bäbisen kommer lite tidigare, Maggan vill sjunka genom marken och dö.

11.30
Kompisen och bäbisen kommer, Maggan sitter och trycker på rummet, har fortfarande inte dragit upp persiennerna. Ibland skriker bäbisen och i de här läget finns det inget som skulle sitta så fint som en cigg.

12.00
Hon smyger in i duschen och försöker verkligen acceptera livet som det är, det är så här nu.

12.15
Tjejen som nu bor i lägenheten som Maggan ska flytta in i ringer och tjafsar, jävla skit!

12.45
Går till affären, halvvägs tar batteriet till mp3n slut, vilket skitliv hon lever, stackars Maggan tycker förtvivlat synd om sig själv.

13.45
Lunch, fryspizza. Det är nog läge för en ny kjol, en kort vill hon ha. En trevlig liten kort kjol nu när hon är rökfri och allt.

14.15
Röksuget övergår i den berömda ångesten men det här är ingenting mot för hur det kommer kännas dag 3 och tala inte om dag 7, där kan vi snacka om smärta.

15.00
Maggan kommer på att lektionen inte alls började 10.25 idag, den började 12.45. Hon hade alltså hunnit till skolan med god marginal. Den slutade 14.45 så det var ju så dags att komma på det nu. Hon vill inget hellre än att dö, gärna plågsamt så hon rullar en cigg.

15.03
Röker

6 kommentarer:

Emma sa...

Jag blev så nyfiken på att läsa så nu är jag tillbaka som trogen bloggföljare, efter ett litet uppehåll! Alltid lika roligt att läsa =)

maggan sa...

Emma - å emmisen, tack för sushin! det gör vi om snart igen! annars kan vi ju ringas också, så kan jag berätta hur det egentligen ligger till!

sys sa...

Ge dig aldrig,
ge ALDRIG upp!

maggan sa...

sys - nej för fan, jag kan ju dricka kaffe och lyssna på när du citerar jonas. kan vi inte göra det nästa gång jag slutar, tror det kan bli framgångsrikt!

Jakob sa...

nej, ge aldrig upp!! ursäkta att jag inte stöttade dig mer i måndags (om jag nu kunde gjort det), tänkte inte på att det var den Rökfria Dagen.

maggan sa...

jakob - ähh det kommer komma så många fler tillfällen när du kommer få stötta mig för jag är ju inte typen som ger upp !