lördag 2 juni 2007

Danmark - Sverige EM-kval

Fotbollsblogg med ständig uppdatering under matchen!

20.00 Just nu är det jag, pappa, en påse chips och folköl.
Har aldrig gillat Linderoth, han verkar så enormt tråkig men jag måste nog erkänna att jag tycker Lagerbäck gör det bra när han inte tar hänsyn till spelares humor och en rolig uppsyn när han gör startelvan.

20.07 Chipsen är snart slut och fräschingen Elmander gör mål!

20.21 Isaksson gör en tjusig räddning och pappa ropar "BRA ISAK, BRA ISAK". Petter Hansson, med det märkliga håret gör mål på frisparken, nu börjar det kännas härligt det här.

20.26 När Elmander gör sitt andra mål så skrattar pappa åt att kommentatorerna nästan gråter av glädjechock.

20.34 Danmark pillar in sitt första mål. Pappa renar chipspåsen från de sista smulorna och säger att "aja men det hade ju varit konstigt om de INTE gjorde något mål någon gång".

20.40 Jag tycker att Chippen har töntat ner sig lite, utseendemässigt alltså. Men även här får jag erkänna att Lagerbäck gör det bra när han inte tar ut spelare efter deras snygghetsfaktor.

Under pausen
Pappa bjuder mig på ölkorv men där går min gräns för hur många typiskt manliga grejer jag kan göra samtidigt! Morfar meddelar per sms att han följer bloggen med spänning och nu har ölen bytts ut mot mineralvatten.

21.15 Min läpp är bedövad av snuset, känns jättekonstigt. Matchen börjar bli spännande, på ett oönskvärt sätt. Danmark börjar repa sig och Sverige liknar elva förvirrade höns.

21.19 Danmark gör sitt andra mål, fy tusan! Så jävla orätt!

21.22 Pappa tycker att Chippen borde bytas ut nu. Det är väl lika bra, han ser ju ändå bara töntig ut.

21.30 Pappa kan inte släppa det här med att Chippen borde ut men han vet inte vem som ska ta hans plats. Elmader, den fräscha hjälten byts ut mot Rosenberg. Chippen är kvar på plan, hur tänker han den där Lagerbäck?

21.33 ALLA JÄVLA SVORDOMAR OCH KÖNSORD SOM FINNS! Danmark gör sitt tredje mål

21.38 Allbäck går ut och in kommer någon Kennedy, varken jag eller Pappa känner igen honom. Vem är det, bottenskrapet eller en doldis? Herregud så spännande Kenny.

21.42 Pappa säger "Jag undrar vad Chippen har för speluppfattning, tror inte han har någon speluppfattning. Han väntar bara på en löpboll han" Jag lägger in en snus under andra sidan läppen.

21.46 straffspark, Rosenberg och hej hallå

21.47 Domaren bryter matchen och nu behöver vi mer vatten och mer snus! En supporter har tagit sig in på planen och öhh är det över nu eller?

21.54 Programledarna vet inte vad de ska ta sig till. Mamma kommer in i vardagsrummet, hon gillar skandaler och sånt. Själv är jag av åsikten att matchen verkligen borde spelas klart, de är de sista minuterna som räknas, som är spännande på riktigt!

21.57 Domarna avslutar matchen, det blir 0-3 till Sverige, skandalen är ett faktum och jag känner mig snopen, de sista minuterarna blev aldrig spelade men Sverige vann, på ett märkligt vis...

Pappa är tyst, säger ingenting men jag ser på honom att han är mycket ledsen.

1 kommentar:

blorre sa...

Äntligen ett ämne som engagerar! ;) Jag såg inte matchen. Tur det, i min ålder får man lätt hjärtinfarkt av tappade ledningar och dömda straffsparkar.