tisdag 31 juli 2007

Produktinfo


Observera att pojkvännen bär mustasch, den ger ett väldigt myndigt och seriöst intryck. Festliga missförstånd och komplikationer kan uppstå när det uppdagas att personligheten är av en liten annan karaktär.

Rea


Okej, köp väskan för 550 så bjuder jag på en sviken, begagnad pojkvän och fri frakt!

Köp en trevlig handväska


För 800 kronor får du denna utmärkta väska, tveka inte, köp nu. Killen ingår inte i köpet men vid snabb affär medföljer div tuffa pins!

Dagens modeskam


Förlåt mig engla, ebba och alla andra modebloggsystrar, idag har jag exakt samma kläder som igår...

måndag 30 juli 2007

Röster om Bergman


Mamma tycker att det finns många andra duktiga regissörer. Stina tycker att fanny och alexander är en bra film. Daniel tyckte att det ''var väl skönt för honom att han dog''. Tor tyckte att det var jävligt oturligt att han inte fick dö på ett jämt tal, det var ju så nära till 90. Karolina har tyvärr inte kunnat nås för en kommentar. (Jag vet inte hur man bloggar från mobilen utan att bifoga foto)

Maggan, din nya modeblogg


Solglasögon i vit plast, loppisfynd. Nytt fräckt linne från HM. Byxorna har jag ärvt av mamma, de har en otrolig komfort. Rosa foppatofflor, kan inte försvara dem men erkänn att ni aldrig sett dem i en modeblogg tidigare!

Tor


Min bror och jag. Han vill inte visa ansiktet men vi är jävligt lika så ni kan tänka mitt ansikte med lite skäggväxt och en lite spetsigare näsa. bjuder på lite bar överkropp eftersom jag tjatar så intensivt. (Jo det är en tunnbrömacka han håller framför ansiktet, han äter just nu upp den med kaviar på)

Stinsen


17 år av kärlek, hennes myggbett kliar och hon har visst packat fast mamma hävdar något annat!

lördag 28 juli 2007

Danny


Det här är något av det mest substantiviga som hänt mig. Fy fan!

utan g och h

Ja det är alltså tangenterna som är största problemet, speciellt g och h, de vill inte alls ha med mig att göra och det är ganska skitsvårt att skriva inlägg utan g och h ska ni veta!

Men det kommer absolut att ordna sig, var inte rädda. Håkan har klivit in i tjänst och hjälper mig hitta en ny fin och skitbillig dator.

fredag 27 juli 2007

Skitdator


Det här är min dator, vi hatar varandra. Återkommer med mer info när jag dödat den och köpt mig en ny.

torsdag 26 juli 2007

sommar i P1

Martin Kellermans sommarprat är himla myspysigt.

onsdag 25 juli 2007

dagens acceptans

Kroppen accepterade blodpuddingen, nu är det bara för mig att acceptera resten.

ångesten
hängbrösten
den dåliga självkänslan
kaffefläckarna på mina vita tröjor
klädhögarna på golvet
de glanslösa håret
min notoriska glömska för viktiga saker
den barnsliga rösten (jag låter som en yngre tonåring)

Kort sagt, min ofullkomlighet som människa.
Omfamnar nu allt detta.
Tack för idag, god natt.

middagsfunderingar

Min blodpudding är lite gammal, den liksom smular sig i stekpannan. Försökte ringa någon och höra mig för om det kunde vara osunt att äta lite gammal blodpudding men han svarade inte så jag chansar.

Funderar på hur jag helst vill att min kropp gör sig av med skiten om det skulle bli aktuellt. Tror att föredrar att kräkas framför att bajsa obehärskat.

Vad skulle ni välja?

tisdag 24 juli 2007

kompisar vill ju bara varandras bästa

I något svagt jävla ögonblick så berättade jag för min vän Sofia att jag mår ganska dåligt och att hon gärna får ringa och dra med mig ut på promenader, för jag behöver det. Kompishäng och promenader.

Kvinnan har tagit mig på orden och idag gick vi fem kilometer i motionsspåret, det är en halv mil. Jag orkar inte gå en halv mil, orkar ju inte ens gå till Ica! Men nu gjorde vi det och jag känner att det var bra, jag behöver ju det, kompishäng och promenader.

Om ett halvår flyttar vår gemensamma vän Emma till Spanien, tänker hälsa på henne där, tillsammans med Sofia. När Soffan ballar ur på flygplatsen och inte vågar gå ombord på planet så ska jag påminna henne om hur jobbig hon var med alla promenader och förklara att en liten flygning till Spanien kommer att göra henne gott, detta blir min ljuva hämnd!

nu bloggar vi lite ordentligt

Nej nu får det fan i mig vara nog! Den senaste tiden har jag nästan bara villat dö och detta har varit min anledning till att inte blogga så ofta. Nu frågar jag mig själv om det är en bra anledning till att blogga som en lat och tråkig medelambitiös bloggare.

NEJ.

Ångest och dödslängtan är väl utmärkta teman för massa inlägg. Hädanefter kommer ständiga uppdateringar, detaljer och stora insikter, precis som förr. Det här klarar vi, jag älskar er och ni älskar ju mig.

Min terapeut tycker att jag ska försöka leva en så normal tillvaro som möjligt, ta in teven från förrådet, ringa till min pojkvän och fika med mina kompisar. Jag säger att jag borde dö istället och han säger att det är en jobbig men normal känsla för personer med min problematik. Jag grinar som en stucken gris, terapeuten bokstavligen kastar näsdukarna på mig och säger att det inte är mitt fel. Han är övertygad om att jag kommer bli bra, jag tror att enda lösningen är att jag dör och sen är terapin slut. Jag får en ny tid till nästa vecka och lovar att ringa honom om jag behöver.

måndag 23 juli 2007

Tågstund


Tycker att pressbyråns nya muggar är mycket fula, bullen var torr men till priset av 18 kronor är det ändå en bra tågfika. Sen är ju tåget förstås en upplevelse i sig. Nu ska jag uppsöka tågets toalett och försöka kissa utan att nudda ringen eller skvätta utanför.

fredag 20 juli 2007

margaretorna

Idag har vi namnsdag, jag, bloggen och halva släkten.

GRATTIS.

torsdag 19 juli 2007

mysdaniel

Min pojkvän är väldigt häftig, jag tyckte att om man ändå ska göra sig besväret att bli tillsammans med någon så ska man bli ihop med någon som ens mamma blir lite rädd för.

Nu har det visat sig att min mamma tycker att Daniel är en väldigt trevlig och intressant person.

Jag har verkligen ansträngt mig, slitit mitt hår och låtit tatuera hela ryggen bara för att hon ska förstå vilket dåligt inflytande han har på mig.

Det hjälper inte, hon tycker ändå att han verkar vara så mysig och bra.

Jag börjar misstänka att det istället är mamma som har dåligt inflytande på Daniel, de hälsar alltid till varandra genom mig och igår sa min supertuffa kille att han skulle ”tjacka några vinylisar”.

”Vinylisar”, får man säga så, är de tufft det? Jag tycker det låter som ett ord långt ifrån tuffhet.

Mamma har rätt, Daniel är mysig.

onsdag 18 juli 2007

jag tänker

Det ringer, hela tiden ringer det.

Jag svarar, för det mesta.

Till och med doktorn ringer, då vet man att det är på allvar.
Han pratar om fler mediciner och jag säger att de biter nog inte på mig.

Vill bara skriva något om hur det är men det blir bara knasigt, som jag ungefär, knasig och knastrig ut i hårtopparna.

Åt vaniljfudge idag, för att det skulle kännas lite roligare. Men de tog ju snart slut, vaniljfudgen. Ibland känns det lite roligare, jo det gör det väl ändå.

Och så gråter jag utan tårar, förstår att det alltid kommer vara så. Småroligt och torra tårar.

Hur finner man ro i det? Vilket gym går man till för att träna sig så stark att man orkar?

söndag 15 juli 2007

söndagsmorgon

Dagens Frukost
En hårdbrödmacka med makrill och parmesanost.
Kaffe, mjölken är slut så jag kör en svart kopp.

Dagens Musik
Den här som jag fick av bonanza kid

Dagens Konversation
Daniel på msn, han deklarerar sin kärlek till mig och en bok han läser. Jag låssas att jag är kall och inte bryr mig.

Dagens Bloggfynd
den här och den här

Dagens Kläder
Mammas gamla adidasbyxor som jag händigt fållat upp.
Pappas linne som jag råkat färga blekrosa och Karros gamla bh.
Man kan väl säga att jag har familjen omkring mig idag.

Dagens Göromål
Vika tvätt.
Dammsuga kattsand i hallen.

Dagens Fundering
Borde ringa någon som kan fixa min dator.

Dagens Perspektiv
Karro spenderar helgen i sina svärföräldrars sommarstuga, det gör inte jag.

Dagens Känsla
Att jag är trött och längtar efter min mamma.

Analys av Dagens Känsla
Jag är på tok för stor för att sitta i mammas knä, är förmodligen bara rädd för att vara vuxen och ta ansvar. Sen vill jag ju bli sedd också, vem vill inte det………

fredag 13 juli 2007

sommarfredag i Emeli

Jag har gjort mig fin, plattat håret och noppat brynen. Är vad Karolina skulle kalla Redo-För-Samlag. Men så roligt ska det inte bli, jag ska bara öla lite med kompisar på brända bocken. Som förfest och självpeppning äter jag blodpudding, hårdbröd och sköljer ner med ett gammalt vin.

Tänker att jag inte vill, att jag inte kan och att det inte är någon ide. Men jag gör det ändå, det är så jag gör. Nästan alltid. Ibland blir det bra, ibland inte och några gånger ligger man lite med någon och känner att man duger, eller inte duger.

Det är bara livet och ja jag vet att jag låter bitter.

onsdag 11 juli 2007

problemmöte

Var på ett viktigt möte idag. Det var ett så viktigt möte att Karolina fick följa med och föra anteckningar. Hon var så duktig, skrev och ställde relevanta frågor. Själv tänkte jag mest på hur små bröst hon hade, hon som höll i det viktiga mötet och svarade på frågorna.

Ska få göra en omfattande utredning av mig som person. Nu jävlar ska det fastställas exakt vad mitt problem är. Mina föräldrar ska intervjuas och så ska jag få utföra enkelt hushållsarbete i ett vanligt kök, under observation av en arbetsterapeut.

Annars är jag mest trött, på allt men framför allt trött på att prata om det.

tisdag 3 juli 2007

Tandläkaren har lämnat oss

Alice sa

"Vad är det att älska? Det är som en feber. Och slutar ofta med svåra skador." sen sa hon "Kärlek vid 22 gör gräsligt ont. Kärlek vid 91 betyder ingenting."

Jag gillade henne, hon var som en persika istället för att vara en nektarin.
Nektariner är bara hälften så bra som persikor. Persikor är det stöddiga orginalet och nektariner bara en töntig version.

måndag 2 juli 2007

Emelis inre samtal

Hörru min kära jävla bitterfitta, nu får du fan ta och skärpa dig! Sluta upp med att vara svårmodig och skriv något istället.

Nej tack, kommer inte på fråga.

Men det är inte rimligt, har vi inte lärt oss mer? Så mycket terapi och ändå blir det så här.

Håll käft.

hallå…

Alla stora konstnärer är sjuka i huvudet och ändå krystar de ur sig klassiker och allmän kreativitet, jag ska ju bara skriva ett blogginlägg. Hur svårt kan det vara?

För svårt och föresten så vill jag inte heller.

hallå…

Men det var väl själva sjutton va jobbig jag är, sy något istället då. Det blir ju bättre om vi gör något, det vet vi allihop.

Sy?

Ja du vet, fålla, nåla, pressa och sy. Det är mycket enkelt, gör gardinerna till exempel. Har inte vi påstått oss vara något slags feng shui orakel, då ska man väl för fan ha gardiner.

Ja det är förfärligt, jag vet…

hallå ursäkta, får jag säga en sak?

Va fan vill du?

Jo jag tänkte bara på de där bilderna som Hanna tagit på mig, de var ganska fina. Alltså jag menar att jag blir ganska bra bild, typ söt.

Äh fy fan va utseendefixerad jag är, skärpning nu Emeli!

Det är övergående, snart är jag gammal och rynkig, inget att hänga upp sig på.

Men gör något nu då!

Jag gör ju jättemånga saker, sluta tjata.

Vad gör jag då, mer än att sitta i sängen och leka apatisk?

Dricker kaffe, läser aftonbladets bantartips på nätet och så röker jag ganska mycket ovan på det.

*gäsp* lägg ner nu, klicka på Word och skriv ett inlägg istället.

nej

lägg upp en bild på den nya tatueringen, asballt ju!

Shhhh. Tänk på att mamma läser, det här inlägget innehåller redan tillräckligt många fula ord.

Men tatueringen är ju jättefin, det är ju inte samma sak som svordomar.

Haha, försök övertyga Mamma om det!
Skriv om något som känns aktuellt. Skriv om döden, vi vet ju att jag tänker på
den.


Jag tänker inte alls på döden, är väl inget jävla offer med låg serotonin halt i hjärnan heller.

Nähe så kan jag ärligt säga till mig själv att jag inte sitter där i sängen och hoppas på att taket ska rasa ner i huvudet på mig så jag dör till följd av de svåra skallskadorna jag får av all betong som ligger över mig?

Men hörru, det kanske blir bättre med en ny tatuering.

Käften då, har ju bloggat nu. Kan inte jag bara få vara ifred nu, försöker faktiskt läsa en bok här.

Äh du försöker bara mörka apatin med den där boken.