måndag 1 oktober 2007

dagens kris - bloggkris

Om Det är något jag tycker att man som bloggare ska undvika in i det längsta så är det att skriva OM sin blogg PÅ sin blogg. Ibland måste man. Men att göra det två gånger på en vecka, det är väl i det närmsta spöstraffbefogat.

Ta fram piskorna för nu syndar jag.

Herregud vilken bloggkris jag har! Vad vill jag, vad gör jag och varför? Jo men jag brukade känna att det blev bra. Jag skrev och blev lite gladare. Nu har jag inte blivit glad efter att ha skrivit ett inlägg på skitlänge.

Borde ha gjort som Schulmans, slutat när jag var som bäst, med flaggan i topp. Men det var ju i våras som jag var som bäst. Skulle jag sluta nu så blir det senaste halvårets bloggande bara som en lång svår dödsryckning. Vill komma upp till det där finfina flödet jag hade i mars, sen kan jag sluta igen.

Varför blir inte inläggen lika bra längre då? Naturligtvis har jag analyserat det!
1. Jag vet att jag kan. Det är så typiskt mig, allt jag blir lite bra på måste jag genast sluta med eller utveckla ångest kring. Man kan ju inte riskera att bli framgångsrik och lycklig liksom.
2. Mitt liv har blivit rörigt på ett sätt jag inte alls var beredd på. Har tappat hoppet och vill dö så mycket att jag förvånar mig själv. Känner mig vilsen som en tonåring fast jag har längre bröst, livserfarenhet och egen lägenhet. Det har blivit svårt att hålla distans och inte ta sig själv på så stort allvar.
3. Det är mycket roligare att hångla än att blogga. Jag Vet. Skittöntigt! Glider allt längre ner i seriösa-kärleks-relations-träsket, börjar uppvisa beteenden som skrämmer mig. I helgen råkade jag och min bästis umgås tillsammans med våra killar, naturligtvis under alkoholiserade former. Men ändå.

2 kommentarer:

Björn sa...

Tips: ta en paus, det funkade för mig. Har aldrig skrivit så mkt som när jag gjorde ett sånt där fånigt "sommaruppehåll"! (Jag kommer förvisso att sakna ditt skrivande, men vafan.)

maggan sa...

björn - paus? nej sånt vet jag inte hur man gör, snabba och drastiska beslut ska det va!